Monday, June 9, 2014

Як Настя отримувала закордонний паспорт у Києві

Коли моїй дружині Насті треба було отримати закордонний паспорт, спочатку ми вирішили звернутися до Відділу централізованого оформлення паспортів, де я отримував паспорт 4 роки тому. Однак виявилося, що деякі речі змінилися за цей час і отримували ми паспорт по іншому.

Ми приїхали до Відділу близько обіду, але виявилося, що подавати документи було вже пізно, бо місця у черзі закінчилися. Всього за день обслуговується 150 чоловік: 50, які подали електронну заявку на сайті і 100 із живої черги. Однак записатися на сайті досить проблематично, бо всі місця на тиждень вперед зайняті, а 100 чоловік живої черги набирається за перші 15-20 хвилин зранку.

Обдумуючи різні варіанти, вирішили по дорозі додому заїхати до Голосіївського ВВІР (що є варіантом "по-замовчанню" при оформленні паспорту). І виявилося, що подавати документи там не так уже й складно. Набір їх такий же, як і у Відділі, але черга значно менша. Оформлення, щоправда, займає 30 робочих днів, однак строки для нас не були критичними.

Сподіваюся, що наш досвід стане у Вам у пригоді.

1 comment:

  1. Реєструватися в живій черзі треба в 8-9 годин ранку. В цей час якраз стає доступним новий день в електронній черзі (через тиждень)

    ReplyDelete